Selecteer een pagina

Het HR Professional collectief

Versterk uw organisatie met ons team van HR(D) experts

Het HR Professional collectief is een netwerk van (interim) HR professionals die organisaties bijstaan in hun HR, HRD en CHRO vraagstukken.

Disciplines binnen het HRP

Het HR professional collectief van Coaching Nederland omvat een groep specialisten die onder meer actief zijn in de volgende disciplines.

 • Strategisch HR Management: Deze experts richten zich op het afstemmen van HR-strategieën op de algemene bedrijfsstrategie. Dit omvat langetermijnplanning, het identificeren van toekomstige personeelsbehoeften, en het zorgen voor een sterke organisatiecultuur. 
 • HR Analytics en HR Technologie: HR- of People Analytics is een snelgroeiend technologisch gebied binnen Human Resources. Onze specialisten op dit gebied maken gebruik van data-analyse om personeelsgerelateerde beslissingen te informeren en te verbeteren. 
  Het primaire doel is om patronen en trends in werknemersgegevens te identificeren en te analyseren om organisatorische besluitvorming te verbeteren en betere bedrijfsresultaten te behalen, zoals bijvoorbeeld Preventieve Signalering Techniek (PST).
  Een specialisme binnen HR Technologie is de toepassing van Artificiële Intelligentie. De leden van ons AI coaching Collectief (AIC).
 • Werving en Selectie: Deze specialisten houden zich bezig met het vinden en aantrekken van geschikte kandidaten en het onboarden daarvan. Dit omvat onder meer het opstellen van vacatureteksten, het voeren van sollicitatiegesprekken, en het beoordelen van kandidaten.
 • Training en Talent ontwikkeling: Deze specialisten richten zich op het ontwikkelen van de vaardigheden en competenties van medewerkers. Dit kan variëren van het geven van trainingen en coaching tot het opzetten van carrièrepaden en leiderschap ontwikkel-programma’s.
 • Prestatie- en beheer: Het doel van deze discipline is het beheren en verbeteren van de prestaties van werknemers en hen hiervoor concurrerend en eerlijk te belonen. Dit omvat het stellen van prestatiedoelen, het voeren van beoordelingsgesprekken en het bieden van feedback. En, in het verlengde daarvan het beheer van werknemersbeloningen, waaronder salarissen, bonussen, en secundaire arbeidsvoorwaarden. Het doel is om een beloningssysteem te bieden dat medewerkers motiveert.
 • Arbeidsverhoudingen: Dit onderdeel van HR houdt zich bezig met de relatie tussen het management en de werknemers. Dit kan het onderhandelen over arbeidsovereenkomsten, het oplossen van conflicten en het omgaan met vakbonden omvatten.
 • HR Administratie: De administratieve kant van HR omvat taken zoals het bijhouden van werknemersgegevens, het verwerken van salarisadministratie, en het beheren van personeelsdossiers.
 • Gezondheid en Veiligheid: Aandacht voor gezondheid en veiligheid omvat het naleven van veiligheidsvoorschriften, het uitvoeren van risicoanalyses, en het bevorderen van gezondheid en welzijn op de werkplek, bijvoorbeeld met de inzet van het Employee Support Programma van Coaching Nederland.
 • Diversiteit en Inclusie: Dit gebied focust op het creëren van een inclusieve werkomgeving waar diversiteit wordt gewaardeerd en bevorderd. Het omvat initiatieven en beleid gericht op gelijke kansen en het tegengaan van discriminatie.

Neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag vrijblijvend met u in overleg over waar en in hoeverre de bij ons aangesloten HR(D) professionals uw organisatie kunnen ontlasten.